nieuws

Havenbedrijf helpt langdurig werklozen weer aan de slag

bouwbreed

Van Eijk Sloopwerken BV heeft vier langdurig werklozen aangenomen, omdat het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam het bedrijf uit Den Haag opdracht heeft gegeven om op een arbeidsintensieve manier te slopen. Op deze manier wil het Havenbedrijf de werkgelegenheid en het hergebruik van materialen stimuleren in het haven- en industriegebied.

De vier zijn in Rotterdam de eerste werkzoekenden die aan de slag komen dankzij de zogenoemde Melkert-2-regeling. Het Rijk betaalt daarbij ongeveer de helft van de loonkosten. Dit door uitkeringsgeld in te zetten als loonkostensubsidie in de marktsector.

Bij Van Eijk hebben de vier werkzoekenden voorlopig een contract gekregen voor acht maanden. Inmiddels zijn ze begonnen met het slopen van opstallen en loodsen van een bedrijf aan de Keileweg.

Reageer op dit artikel