nieuws

Goede kredietbeoordeling voor Sontpo

bouwbreed Premium

Het *resundskonsortiet heeft van het Amerikaanse kredietbeoordelingsinstituut Standard en Poors een goed ‘rapport’ gekregen. Voor kredieten in Zweedse en Deense kronen is respectievelijk de op een na hoogste en hoogste waardering uit de bus gerold. Belangrijke beoordelingsfactor is, dat zowel de Deense als Zweedse overheden garant staan voor de leningen, die bij elkaar gedurende de bouwtijd van het van-kust-tot-kust-po omgerekend tussen de f. 4 miljard en f. 5 miljard zullen bedragen.

Hoewel het officiele rapport pas eind deze maand wordt gepubliceerd, verhult economisch-directeur Teddy Jakobsen van het consortium alvast niet dat hij blij is. “Het is een bewijs dat het *resundskonsortiet een goede en gezonde constructie is”, meldde hij aan ‘Sydsvenska Dagbladet’.

Reageer op dit artikel