nieuws

Combulex ontwikkelt optrompmachine

bouwbreed

Met gepaste trots introduceerde Combulex BV uit Vianen onlangs een door haar zelf ontwikkelde machine voor het optrompen van stalen buizen. Tot op heden is deze machine enig in zijn soort in Nederland.

Elke buizenfabriek heeft te maken met overtollige partijen en met materiaal dat niet geheel aan de strenge fabricagenormen voldoet. Overigens zijn die buizen van uitstekende kwaliteit en ke voor legio doeleinden gebruikt worden. Bovendien ke dit soort buizen tegen gereduceerde prijzen op de markt worden aangeboden.

Het is dus begrijpelijk dat er vanuit de markt altijd een grote vraag is geweest naar dit soort buizen.

Combulex

Om de verkoop van dit materiaal in eigen hand te houden hebben VBF uit Oosterhout en Van Leeuwen uit Zwijndrecht zo’n 25 jaar geleden besloten een dochtermaatschappij op te richten: Combulex BV.

Combulex BV beschikt in Vianen nu over een opslagterrein van 31.000 m2, waarop een bedrijfshal van 8000 m2 staat. Constant heeft men hier een 15 miljoen meter buis op voorraad hetgeen neerkomt op 13.000 ton. Het betreft hier dan buizen in de meest uiteenlopende afmetingen, wanddikten en vormen: rond, vierkant, rechthoekig en platovaal. Buizen die in de meest uiteenlopende sectoren gebruikt ke worden. Gezien de uitstekende staat van het buizen-materiaal is men bij Combulex niet gelukkig met de uitdrukking tweede-hands, liever heeft men het over tweede-keus.

Afzet

Het bedrijf levert uit voorraad stalen buizen in ronde vorm vanaf 6 mm tot en met 1520 mm doorsnede, in vierkante en rechthoekige buizen tot en met 300 x 300 c.q. 400 x 200 mm en daarnaast nog een assortiment van de meest uiteenlopende buisprofielen.

De buizen worden op maat gezaagd geleverd en ke worden voorzien afgeschuinde einden of draad. Sinds korte tijd kan men nu dus ook opgetrompte buizen leveren. Naar op deze wijze afgewerkte buizen bestaat vanuit de markt een toenemende vraag. Zo worden deze buistypen toegepast in de fundatietechniek, als mantelbuis voor kabeldoorvoeren en diverse andere industriele toepassingen zoals in de landbouw en leidingsystemen voor gas en water. De trompmachine is geheel in eigen huis’ ontwikkeld. Met de machine ke ronde buizen worden opgetrompt met een doorsnedemaat van 76,1 tot 323,9 mm. Voor het nauwkeurig optrompen wordt gebruikt gemaakt van een P.L.C.-gestuurde hartlijn-instelling en bediening van de trompcilinder. De werkdruk van de cilinder bedraagt 250 bar.

Voor het optrompen van buizen heeft Combulex BV uit Vianen in eigen beheer een voor Nederland unieke optrompmachine ontwikkeld.

Reageer op dit artikel