nieuws

Bouwers weinig op buitenlandse zakenreis

bouwbreed

Uit een enquete van onderzoeksbureau AdMar blijkt dat slechts een op de drie ondernemers buitenlandse zakenreizen maakt. Degenen die wel reizen, zijn veel van huis. Als de ondernemer in het buitenland is, wordt er hard gewerkt. Klanten of beurzen bezoeken en verder geen poespas of toeristische uitstapjes.

Het meest bezochte land is Duitsland, gevolgd door Engeland en Frankrijk. De Verenigde Staten en Belgie delen de vierde en vijfde plaats. Het blijken vooral de directieleden te zijn die er op uit vliegen of rijden. De meeste reizigers werken in de sector zakelijke dienstverlening.

Opvallend genoeg maken ondernemers in de bouwnijverheid zeer weinig zakenreizen. Slechts 11 procent van hen gaat wel eens zakelijk naar het buitenland.

Reageer op dit artikel