nieuws

Bouw station in Den Bosch begint binnenkort

bouwbreed Premium

Zeer binnenkort begint in Den Bosch de bouw van een nieuw station van de NS. Volgende week verhuist het personeel naar een tijdelijk onderkomen naast het huidige gebouw. Meteen daarna begint de sloop van het bestaande stationsgebouw. De nieuwbouw vergt een investering van f. 32 miljoen, aldus een medewerker van NS.

De vernieuwing maakt onderdeel uit van een totale reconstructie van het stationskwartier. Daar verrijst in de toekomst onder meer een nieuw paleis van justitie. Ook komen er woningen. Een en ander vergt alles bij elkaar een investering van meer dan f. 100 miljoen. De bestaande perrons in Den Bosch blijven in gebruik, ook tijdens de bouwactiviteiten. De nieuwbouw is klaar na de bouwvakvakantie in 1997.

Reageer op dit artikel