nieuws

Bouw megabordeel in Antwerpen stilgelegd

bouwbreed Premium

De bouw van een bordeel met 31 slaapkamers in Antwerpen is voorlopig stilgelegd. Het eroscentrum wordt gebouwd in opdracht van de Nederlandse seksbaas Gerard Cok.

Hij is door de Antwerpse wethouder Patsy Sorensen ervan beschuldigd hierbij gebruik te maken van “grof crimineel geld” dat hij verkreeg door kinderprostitutie en het witwassen van zwart geld.

Cok ontkent dit en heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen de wethouder. Hij wil dat zij een spreekverbod krijgt opgelegd. Voor iedere nieuwe grievende uitspraak zou zij een dwangsom moeten betalen van een miljoen frank (circa 55.000 gulden). Bovendien zou de uitspraak van de rechter in vijf kranten moeten worden gepubliceerd. In een bodemprocedure wordt een schadevergoeding geeist van in totaal vier miljoen frank.

Volgens de oud-journalist Hans Knoop die optreedt als woordvoerder van de seksbaas, is het zinloos door te gaan met het po omdat daarvoor in Antwerpen “geen maatschappelijk draagvlak is.” Wethouder Sorensen vermoedt dat de stopzetting van de bouw slechts tijdelijk is. “Misschien wachten ze alleen maar tot het cement van de fundering droog is,” zegt ze cynisch.

Overigens voelt ook Knoop zich door de uitspraken van de wethouder in zijn eer aangetast. Zijn praktijk als PR-adviseur zou er onder lijden omdat hij in verband wordt gebracht met criminele activiteiten. Daarom eist ook hij een schadevergoeding.

Reageer op dit artikel