nieuws

Big Ben modern verlicht

bouwbreed

De Big Ben de beroemde torenklok aan de oostzijde van het parlementsgebouw, ‘schijnt nu helderder’ dan ooit. Dat komt omdat op de wanden achter de wijzerplaten een groot aantal energiezuinige lampen is aangebracht.

Elke klok wordt nu verlicht door 28 stuks 55 Watt lampen. De levensduur van de lampen is berekend op 60.000 uur. Alvorens de lampen zijn geinstalleerd zijn door Lighting Applications Centre of Philips UK uitgebreide proeven met de lampen genomen. De werking van de lampen berust zowel op elektromagnetische inductie als op gasontlading. De opalen uitvoering zorgt voor een helder doch diffuus licht, waardoor de wijzerplaten egaal worden verlicht. Voorheen werden de wijzerplaten verlicht door gaslampen, die aan de platen een geel-rookkleurige tint gaven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels