nieuws

Belgisch Waterschei krijgt winkel/ pretpark

bouwbreed

Op het voormalige mijnterrein van het Belgische Waterschei, op 17 kilometer afstand van de Nederlandse grens, wordt een groot winkel- en pretpark gebouwd. Onder de naam Fenix – de naam van de mythologische vogel – verrijst de komende jaren het grootste overdekte winkelcentrum van de Benelux: een modern vier sterren vakantiebungalowpark met surf- en skimogelijkheden, een 27 holes golfcomplex, een gigantisch tuincomplex en een uitgaansdorp met thema-cafe’s.

Fenix wordt gebouwd op een terrein van 400 ha. Het park is binnen goed drie jaar bereikbaar per spoor. Op het complex wordt een station gebouwd. Voor het autoverkeer wordt een aparte afrit vanaf de E314 aangelegd; er komen tienduizend parkeerplaatsen. Het plan dat recent werd gepresenteerd is van de Britse poontwikkelaar Stadium en de Limburgse Reconversie Maatschappij.

Reageer op dit artikel