nieuws

Anne Frank Huis terug naar oorspronkelijke staat

bouwbreed Premium

Het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam wordt zoveel mogelijk teruggebracht naar de staat van de onderduikperiode. Na de restauratie zal in het voorhuis het bedrijf van Otto Frank, de vader van Anne, te zien zijn.

Voor informatie ke de bezoekers terecht in de nieuwbouw die naast het Anne Frank Huis verschijnt. Daar komt ook de nieuwe ingang. De totale kosten van het po, dat drie jaar zal duren, bedragen 25 miljoen gulden. De nog ontbrekende f 10 miljoen hoopt de Anne Frank Stichting op een stille manier te verwerven.

Zes jaar geleden presenteerde de Anne Frank Stichting voor het eerst een plan om uit te breiden, maar dat stuitte op verzet van zowel de gemeente als de buurtbewoners. In het nieuwe plan moet de belendende studentenflat wijken voor een nieuw complex, ontworpen door het architectenbureau Benthem Crouwel. De heer A. Vos, directeur van de Stedelijke Woningdienst, verwacht dat de gemeenteraad van Amsterdam het ontwerp in juni goedkeurt.

Als alles meezit begint de sloop begin volgend jaar. Het in 1960 geopende Anne Frank Huis trekt jaarlijks rond de 600.000 bezoekers. Maar omdat het huis nooit op zoveel mensen was berekend, is een grondige opknapbeurt noodzakelijk. Het achterhuis wordt tijdens de werkzaamheden geconserveerd, terwijl het voorhuis een restauratiebeurt ondergaat. Daarbij is het doel het huis zo veel mogelijk terug te brengen naar de situatie zoals Anne die in haar dagboek beschreef.

Reageer op dit artikel