nieuws

Westerbaan vecht verkoop grond aan

bouwbreed

Aannemingsmaatschappij Westerbaan BV in Leeuwarden overweegt juridische stappen tegen Bouwkundig Facilitair Bureau Noord-Nederland BV in Gorredijk. De Leeuwarder aannemer claimt aanspraak op een perceel grond, waar hij een supermarkt wil gaan bouwen. De grond is nu plotseling verkocht aan de gemeente Opsterland.

Advocaat mr. J. de Hoop zegt namens Westerbaan dat al overeenstemming was bereikt met het Gorredijkster bedrijf. Volgens zijn lezing werd in september een aanbod gedaan. Het bod van Westerbaan was gelijk aan de vraagprijs. Daarna bevestigde Bouwkundig Facilitair Bureau Noord-Nederland BV dat de zaak rond was. “Er moest alleen nog vervangende huisvesting worden gezocht, omdat het bureau op het bewuste perceel grond is gevestigd. Daarna hoorde Westerbaan een tijdlang niks meer. Vervolgens kwam hij bij toeval erachter dat de gemeente de grond heeft gekocht”, aldus De Hoop.

De verdediging beroept zich erop dat geen koopovereenkomst is getekend. Westerbaan bekijkt nu de juridische mogelijkheden om de verkoop aan te vechten. De gemeente wil het perceel gebruiken voor bedrijvenvestiging.

Reageer op dit artikel