nieuws

Vijf architecten gekozen voor Museum Nijmegen

bouwbreed

Vijf architecten uit Nederland, Belgie en Duitsland zijn door de gemeente Nijmegen uitgekozen om deel te nemen aan een besloten prijsvraag voor het ontwerp van een nieuw museum. Zij zijn gekozen uit de 98 reacties, waarvan tien uit het buitenland kwamen, op de aankondiging van de prijsvraag in het Europees Publikatieblad.

Het gaat om drie architectenbureaus uit Amsterdam, te weten Benthem Crouwel, Van Berkel en Bos en Aldo en Hannie van Eyck, het Belgische bureau Stephane Beel en Arjan Karssenberg en de Duitse architect Hans Kollhoff. Het nieuwe museum in het Kelfkensbos (achter de Valkhof aan de Waal) komt in de plaats van de Commanderie en het provinciaal museum. De bouwkosten van het gebouw (bruto 5400 vierkante meter) worden geraamd op f. 20 miljoen.

Uit de ontwerpen van de vijf architecten zullen de gemeente en een jury van deskundigen begin september de winnaar kiezen die de opdracht krijgt. De overige deelnemers krijgen f. 50.000 honorarium.

Reageer op dit artikel