nieuws

Vervolging Haarlem gevraagd wegens Enschede-sloop

bouwbreed

De Wijkraad Binnenstad, GroenLinks en bijna twintig andere organisaties en personen hebben het gerechtshof in Amsterdam verzocht de gemeente Haarlem strafrechtelijk te vervolgen, omdat zij in 1992 het voormalige complex van drukkerij Enschede in het centrum in strijd met de wet heeft gesloopt door moedwillig de Monumentenwet te negeren. Het gemeentebestuur heeft later toegegeven niet de juiste procedure te hebben gevolgd.

Namens de critici heeft advocaat mr. J. Gaasbeek zich tot het hof gewend omdat het openbaar ministerie in Haarlem ondanks een eerdere klacht heeft afgezien van vervolging. Het OM erkent weliswaar dat er zonder vereiste vergunning is gesloopt, maar acht vervolging van de gemeente niet noodzakelijk.

Reageer op dit artikel