nieuws

V-4 in compressorkast nu werkelijk mobiel

bouwbreed

Door aanpassing van de pompconstructie heeft Ingersoll Rand zijn nieuwe zelfaanzuigende centrifugaalpomp type V4 ke huisvesten in de omkasting van de IR compressorenlijn.

Op deze wijze heeft dit pomptype een werkelijk mobiel karakter gekregen.

De centrifugaalpomp wordt door Ingersoll Rand thans gebracht in de uitvoering als aanhanger, waarvan het onderstel in hoogte instelbaar is waardoor de pompinstallatie zowel achter een personenauto als vrachtwagen is te koppelen. Dankzij de geluiddempende omkasting wordt het motor- en pomplawaai tot zeer lage waarden gereduceerd, waardoor de V4 ook ’s nachts binnen de bebouwde kom zonder veel overlast kan draaien.

Vacuumbekrachtigd

De pomp wordt vacuumbekrachtigd en heeft een capaciteit van 153 m3. Door de aparte vacuumpomp is de V4 in staat een aanzuighoogte te overbruggen van acht meter. De grootste opvoerhoogte bedraagt 37 meter.

Voor de aandrijving van de pomp koos IR een luchtgekoelde dieselmotor van Deutz van het type 3FL1011, die een afgesteld toerental maakt van slechts 2000 omw/min. Door het geringe motortoerental en de ruime inhoud van de brandstoftank van 120 liter kan de pompinstallatie twee dagen achtereen onbeheerd draaien. De Ingersoll Rand V4 heeft een vier duims aansluiting. Een zwaarder model type V6 wordt medio dit jaar verwacht.

De Ingersoll Rand V4 zelfaanzuigende centrifugaalpomp is door montage in de omkasting van de compressorlijn een werkelijk mobiele machine die achter de personen- of vrachtauto is te transporteren.

Reageer op dit artikel