nieuws

Twente start met Pet-lining loden waterleidingen

bouwbreed

In Twente is men donderdag als eerste regio in Nederland officieel begonnen met de toepassing van een methode die het concern Wavin heeft ontwikkeld om het loodgehalte van drinkwater aan nieuwe normen te laten voldoen. Volgens het systeem wordt eerst een dunne buis van kunststof (pet) door de loden waterleiding getrokken. Warm water zorgt er vervolgens voor dat die zover uitzet dat het een wand in de loden leiding vormt.

Graaf- en breekwerk om de loden leidingen te vervangen is dankzij pet-lining niet nodig. Vooral daarom is de methode zo voordelig. Het Waterleidingbedrijf Oost-Twente (WOT) verwacht dat het voor het renoveren van de loden leidingen zeker 50 procent minder kwijt zal zijn dan geraamd.

“Dat betekent dat we geen tien jaar, maar slechts vijf jaar nodig hebben om de invloed van de loden leidingen op drinkwater tot nul terug te dringen”, zo zegt H. Luttikhuis van de WOT.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels