nieuws

Toegangsbeveiliging op ieder slot toe te passen

bouwbreed

Applicom Brandpreventie Systemen uit Den Haag heeft de Overlock-toegangsbeveiliging op de markt gebracht. Het is een elektronisch systeem dat op ieder willekeurig inbouwslot met dagschoot is te plaatsen.

Door het systeem wordt een daadwerkelijke scheiding tot stand gebracht tussen deurkruk en schoot. Zodra de deuren worden gesloten blokkeert het slot automatisch. Toegang van buitenaf is dan alleen nog mogelijk door de ingebouwde elektromagneet met een gecodeerd signaal te bekrachtigen.

Anders heeft het bewegen van de buitenkruk geen invloed op de dagschoot.

De binnenkruk blijft op dezelfde manier functioneren als voorheen; hij blijft rechtstreeks verbonden met het mechanisme van de dagschoot.

Bij het systeem kan worden gekozen uit diverse coderingsmogelijkheden en bedieningswijzen. Ook toepassing als paniekopener behoort tot de mogelijkheden. Voor de bediening van het elektronische systeem wordt standaard een programmeerbaar codetoetsenbord toegepast, maar ook draadloze bediening is mogelijk. Via het ‘multivoltage interface’-systeem is de Overlock-toegangsbeveiliging te koppelen aan bestaande beveiligings- en beheersystemen.

Reageer op dit artikel