nieuws

Spaanse knippers voor steenachtig materiaal

bouwbreed Premium

Van het Spaanse bedrijf Germans Boada heeft Rodiam BV te Rotterdam vier steenknippers op de markt gebracht. De nieuwe modellen zijn de Rubi B-14, B-18, T-41 en T-51.

De B-14 is met een kniplengte van 410 mm en te verwerken materiaaldikte van 145 mm bedoeld voor het afkorten van zware betonprodukten. De grootste knipkracht die met dit apparaat is te produceren bedraagt 4100 kg.

Minder hard materiaal zoals gasbeton laat zich uitstekend knippen met de Rubi B-18. Dit apparaat is in staat produkten tot een maximum lengte van 350 mm en dikten tot 210 mm te knippen. Deze steenknipper wordt geleverd inclusief vier snijbladen.

Terrazo- en mozaiektegels laten zich het best bewerken met de Rubi T-41 en T-51. De cijfercombinaties in de type-aanduiding geeft de kniplengte van de knippers in centimeters aan, bij een te verwerken materiaaldikte van 42 mm respectievelijk 55 mm.

Reageer op dit artikel