nieuws

Slooppuin direct gebroken tot bruikbaar granulaat

bouwbreed

Aan de Kerkstraat te Noordwijkerhout wordt door sloopbedrijf Van Leeuwen Demostaal BV uit Rotterdam Huize Clemens voorgoed aan het straatbeeld onttrokken. Dit uit 1910 daterende retraitehuis, dat sinds 1968 dienst deed als psychiatrisch verpleegtehuis, gaat plaats maken voor een woningbouwpo van in totaal 108 flatwoningen.

Het carrevormige woongebouw met binnentuin zal worden gerealiseerd in opdracht van Woningbouwvereniging St Antonius van Padua, Noorwijkerhout naar een ontwerp van architect Henri Stol uit Sassenheim. De uit de sloop vrijkomende 4000 ton metsel- en betonpuin wordt door Van Leeuwen Demostaal op locatie verwerkt tot een weer bruikbaar verhardingsgranulaat. Daarvoor is een Komatsu rupsmobiele steenbreker van het type BR200 ingezet, een 19 ton zware machine met een capaciteit van 40 ton/h.

Kaakbreker

De kaakbreker van deze BR200 is in staat brokken puin van maximaal 600 mm te verkleinen tot een steengranulaat van 0 – 80 mm. Het Rotterdamse bedrijf denkt het totale sloopkarwei inclusief de verwerking van puin en ander sloopmateriaal in zes tot acht weken te klaren.

Rupskraan

Behalve de Komatsu-breker, die in Noordwijkerhout op proef draait, heeft Van Leeuwen Demostaal voor het zware sloop- en breekwerk een 50 tons American rupskraan type 5294 met 2 tons beul ingezet, alsmede een Liebherr hydraulische graafmachine van het type 932 met Verachtert sorteergrijper.

De grote mobiliteit biedt de Komatsu steenbreker een uitstekende toegankelijkheid tot het vrijkomende slooppuin.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels