nieuws

Richtlijn vloeren van beton uitgebreid met eisen aan isolatie

bouwbreed

De Nationale Beoordelingsrichtlijn voor prefab betonnen systeemvloeren is uitgebreid met enkele eisen, te stellen aan de isolatie. Het gaat daarbij niet om de thermische eigenschappen, maar om de mechanische kwaliteiten en de vochtbestendigheid.

Om te beginnen wordt een minimum verbindingssterkte tussen het beton en het isolatiemateriaal voorgeschreven. Vervolgens mag de isolatie niet meer dan een bepaalde hoeveelheid vocht absorberen.

Tenslotte stelt de richtlijn dat het isolatiemateriaal niet uit elkaar mag vallen (delamineren). De eisen zijn in het toegevoegd in verband met de mogelijkheid om steenwol toe te passen als isolatiemateriaal voor vloeren. De uitgebreide BRL is onlangs door Kiwa Certificatie en Keuringen te Rijswijk bindend verklaard. In de richtlijn staan alle voorwaarden die Kiwa toepast bij het verlenen van een Komo-attest met produktcertificaat voor prefab betonnen systeemvloeren.

Reageer op dit artikel