nieuws

Raad Bergeyk zegt vertrouwen in burgemeester op

bouwbreed

De gemeenteraad van het Brabantse Bergeyk heeft het vertrouwen opgezegd in burgemeester drs. A. van Poppel. Alleen de driemansfractie van het CDA en wethouder J. Kuijken (plaatselijke partij) steunden de burgemeester.

Van Poppel (CDA) kwam onlangs in opspraak door de aankoop van een bouwkavel. Terwijl hij persoonlijk een belangrijke rol speelde bij de vaststelling van een bestemmingsplan kocht hij in het betreffende gebied een stuk grond. De verkoper daarvan had direct belang bij een bepaalde invulling van het plan. Later bleek het door Van Poppel gekochte stuk grond groter te zijn dan waar aanvankelijk van werd uitgegaan.

De Leidse hoogleraar prof. dr. W. Derksen kwam na een onderzoek tot de conclusie dat de burgemeester zijn persoonlijk belang had laten prevaleren boven het algemeen belang. Van enig strafbaar feit was echter geen sprake. Van Poppel heeft het omstreden deel van zijn bouwkavel inmiddels teruggegeven aan de verkoper.

Reageer op dit artikel