nieuws

Problemen grote vier vergen grotere bijdrage EZ

bouwbreed

In het ruimtelijk-economisch beleid moet meer aandacht en geld worden besteed aan de specifieke problemen en ontwikkelingen in de vier grote steden.

Dit schrijven de colleges van B en W van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht in een brief aan Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken.

Met de brief reageren de gemeenten op de nota ‘Ruimte voor regio’s’, van staatssecretaris Van Dok van Economische Zaken, waarin zij het ruimtelijk-economisch beleid schetst tot het jaar 2000.

Volgens de vier vergen de vele problemen in de steden een daadkrachtige aanpak. Op vele terreinen wordt de specifieke en vooral ook problematische situatie van de gemeenten ook onderkend.

In de nota van Van Dok gebeurt dat echter in onvoldoende mate. Met name wordt er te weinig geld uitgetrokken voor de stimulering van de ruimtelijk-economische ontwikkelingen in de vier grote steden, zo constateren zij.

Daarom pleiten de gemeenten ervoor het geld dat al voor het ruimtelijk-economisch beleid is uitgetrokken voor het grootste deel en geconcentreerd in te zetten voor de vier grote steden. Daarnaast moet er ook worden voorzien in “een substantieel bedrag aan additionele rijksmiddelen”.

Alleen zo ke de specifieke problemen waar de vier grote gemeenten zich ook op ruimtelijk-economisch beleid voor gesteld zien worden opgelost, aldus de gemeentebesturen.

Reageer op dit artikel