nieuws

Nieuwbouw Dordtse Crabbehoff van start

bouwbreed Premium

Aan de Groen van Prinstererweg/Vijverhofpad in Dordrecht is GN Bouw BV deze maand officieel begonnen met de nieuwbouw (8500 m2) van Verpleeghuis Crabbehoff. De noordvleugel (voor 30 patienten) wordt gerenoveerd en de west- en oostvleugel worden gesloopt om plaats te maken voor een drie verdiepingen tellend complex dat huisvesting moet bieden aan 144 bewoners.

Het verpleeghuis is al eerder aan de eisen van de tijd aangepast; ruim tien jaar geleden werden de afdelingen voor dagbehandelingen en activiteitenbegeleiding aangebouwd. Onlangs kwam de renovatie van de personeelsflat en recreatiezaal gereed.

De plannen werden uitgewerkt door ir. Hans Gerritse van EGM architecten BV te Dordrecht. Het oorspronkelijke ontwerp uit de zestiger jaren is van architectenbureau ir. G. Gerritse. ACN constructeurs draagt zorg voor het constructieve gedeelte. Het totale po f. 24 miljoen.

Reageer op dit artikel