nieuws

Nederlandse molens in slechte staat

bouwbreed Premium

Het onderhoud en de restauratie van molens in Nederland laat veel te wensen over. Volgens een woordvoerder van de Vereniging de Hollandsche Molen komt een derde deel van het Nederlandse molenbestand hierdoor in gevaar. Het rijk zou hier meer geld aan moeten besteden.

Het onderhoudsbudget van een miljoen zou verdubbeld moeten worden en dan nog is het een druppel op een gloeiende plaat. Alleen Maastricht heeft al f. 5 miljoen nodig om de molens te ke onderhouden. De Hollandsche Molen is teleurgesteld in het feit dat de huidige regering nog geen standpunt heeft ingenomen over de financiering van de molens. Verwacht wordt dat staatssecretaris Nuis binnenkort het plan van oud-minister D’Ancona, over de financieringskwestie van het onderhoud van molens, aan de orde stelt.

Reageer op dit artikel