nieuws

Nagalmtijdreductie niet bereikt door dakconstructie

bouwbreed

“Het teruglopen van de nagalmtijd in het gerenoveerde PTT-museum te Den Haag is niet te danken aan de dakrenovatie van Cazdak BV te Rotterdam, maar aan de geluidabsorberende plafondmaterialen gebruikt onder het dak en de geluidabsorberende panelen die op de wanden zijn aangebracht”, aldus Adviesbureau Peutz en Associes BV te Zoetermeer.

In het artikel in Cobouw van donderdag 16 maart ontstaat de indruk dat het terugbrengen van de nagalmtijd van 6 naar 1,2 seconde te danken zou zijn aan de dakconstructie. Dat is volgens Peutz die als akoestisch adviseur bij het po betrokken is geweest niet het geval. Het teruglopen van de nagalmtijd in de museumzaal op de tweede verdieping onder het betonnen schaaldak, is bereikt door de eerder vermelde maatregelen. “De op het betondak aangebrachte isolatie en dakbedekking hebben geen enkele bijdrage geleverd aan het bereiken van de nagalmtijdreductie”, aldus het adviesbureau.

Reageer op dit artikel