nieuws

Macobouw komt tegemoet aan eisen bewoners Stavoren

bouwbreed

Projectontwikkelaar Macobouw BV te Amsterdam heeft zijn plan voor de bouw van vakantiebungalows in het Friese Stavoren op diverse fronten aangepast. Aanvankelijk zouden honderd woningen worden gebouwd, maar na protesten van de plaatselijke bevolking en overleg met de gemeente daalde dit aantal naar zeventig. De gemeente Nijefurd is verheugd over de aangepaste versie. De bebouwing krijgt het karakter van de oude Hanzesteden.

In het f. 20 miljoen kostende plan wordt wellicht het kerkgebouw van de plaatselijke baptistengemeente betrokken. Verder zijn de vier wachttorens met elk drie woningen geschrapt, evenals een aantal winkeltjes.

De vrees van de Staverse bevolking voor leegstand van de vakantiewoningen wordt ondervangen door het feit dat ze nu permanent bewoond mogen worden. De gemeenteraad bespreekt de nieuwe plannen eind deze maand.

Reageer op dit artikel