nieuws

Maalderij wordt residence

bouwbreed

Aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel zal Aannemingsbedrijf J. Rolloos BV een uit 1907 daterende maalderij onder handen nemen.

Het voormalige bedrijfsgebouw van de Cooperatieve Landbouwvereniging krijgt een nieuwe bestemming als residence met twaalf terrasappartementen waaronder twee penthouses. De authentieke gevel zal zorgvuldig worden ontmanteld om zoveel mogelijk bruikbare elementen als stenen, tegelwerk ankers en ornamenten te ke hergebruiken. Met de sloop, ontmanteling en herbouw zal begin september worden aangevangen. De ontwikkeling en verbouwing is in handen van het in Capelle aan den IJssel gevestigde aannemingsbedrijf. Van der Velden en van Oosten leverden het ontwerp. Voor de constructies is het Zoetermeerse bureau Goudstikker-de Vries verantwoordelijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels