nieuws

Ligna en Inter Holz ’95: vernieuwingen in hout

bouwbreed Premium

Van woensdag 24 tot dinsdag 30 mei worden in de beurs te Hannover de beurzen Ligna en Inter Holz’95 gehouden. Ze tonen het hele spectrum van innovaties in de houtverwerking.

Aan de beurs Ligna nemen zo’n 1439 bedrijven deel uit 34 landen, op een beursoppervlakte van ongeveer 12.600.0 m2. Het aantal exposanten uit het buitenland (715) is bijna evengroot als uit Duitsland zelf (724). Koploper van de buitenlandse deelname is traditioneel Italie met 258 exposanten. De Nederlandse deelname omvat 20 bedrijven. Aan de beurs Inter Holz nemen ongeveer 100 bedrijven deel uit 15 landen. Voor dit deel van de beurs is 4000 m2 gereserveerd. Bij Inter Holz blijft het aantal buitenlandse bedrijven achter bij de Duitse deelname; namelijk 28 deelnemers uit het buitenland tegen 75 bedrijven uit Duitsland zelf. Bij deze beurs hebben Oostenrijk en Amerika met ieder 6 exposanten de hoogste deelname. Nederland is hier vertegenwoordigd met slechts een bedrijf.

Een aparte expositie op een oppervlakte van ongeveer 300 m2, is “Holzforum’. Hier wordt de grondstof hout en zijn bewerking uitgebreid gedemonstreerd. Verder wordt er onder andere een seminar gehouden over ‘Hout als grondstof voor het ecologisch bouwen’. Op vrijdag 26 mei is er een internationale conferentie over de wereldhandel voor hout en vezels.

Reageer op dit artikel