nieuws

Kerk krijgt andere functie

bouwbreed

De in 1892 gebouwde Doopsgezinde kerk van Grijpskerk wordt momenteel gerestaureerd en aangepast. Op verzoek van de plaatselijke begrafenisvereniging komt er in een deel van het – niet meer voor kerkdiensten gebruikte – gebouw een opbaarruimte met aula.

De historisch waardevolle hoofdruimte in de kerk met preekstoel en banken blijft in tact en wordt zowel binnen als buiten onder handen genomen; het door de bonte knaagkever aangetaste houtwerk is op diverse plaatsen toe aan vervanging. De aannemersbedrijven Hoogstra uit Kommerzijl en Postma uit Grijpskerk dragen zorg voor de uitvoering, waarmee enkele tonnen zijn gemoeid. De oplevering van het gebouw, eigendom van de stichting Oude Groninger Kerken, staat deze zomer gepland.

Reageer op dit artikel