nieuws

Kassenbouwers vestigen hun hoop op Korea

bouwbreed

De Nederlandse kassenbouwers hebben kans op grote orders uit Korea. Tijdens een bezoek aan Noord-Holland heeft een Koreaanse delegatie bekend gemaakt voor de bouw van 216 hectare kassen met Nederlandse bouwers in zee te willen gaan. “Hoe concreet de plannen zijn weet je nooit precies tot er echt gebouwd gaat worden”, aldus Kees Brouwer van de Dutch Korean Trade Club. “Maar het staat op papier dat die 216 hectare de komende vijf jaar gerealiseerd moet worden.”

Korea ziet voor glastuinbouw goede mogelijkheden de export van tuinbouwprodukten naar met name China en Japan te vergroten. De keus van de bouwer is uiteindelijk aan de tuinder. “Maar men heeft een duidelijke voorkeur voor Nederlandse bedrijven, omdat die technisch, kwalitatief en prijstechnisch het beste uit de bus komen”, aldus Brouwer. Hij verwacht dat vooral de zeven bedrijven die al actief zijn in Korea voor de orders in aanmerking komen.

De bedrijven bouwen nu op kleinere schaal al kassen in dat land. De orders zouden een mooie opsteker zijn voor de gespecialiseerde bouwbedrijven en hun leveranciers. De bouw in Nederland ligt op een dieptepunt met vorig jaar de bouw van slechts 170 hectare. Een groot aantal van de bedrijven is daardoor in moeilijkheden gekomen.

Reageer op dit artikel