nieuws

Internationale inschrijving Berlijnse parkeergarages

bouwbreed

Nu betaald parkeren in Berlijn is ingevoerd, maakt verkeerssenator Herwig Haase (CDU) bekend dat er binnenkort een internationale inschrijving plaats vindt voor de bouw en exploitatie van drie parkeergarages.

Deze parkeergarages komen aan de Olivaer Platz (Wilmersdorf), Stuttgarter Platz (Charlottenburg) en Bebelplatz (Berlin-Mitte). De garages ke zowel boven- als ondergronds worden gebouwd. De capaciteit moer per stuk enkele honderden parkeerplaatsen zijn.

Het Land Berlin stelt toekomstige realisatoren de grond kosteloos ter beschikking. Om de exploitatie rendabel te maken zal de looptijd van de af te sluiten contracten 303 tot 50 jaar bedragen. De nieuwe garages dienen over twee jaar gereed te zijn.

Naast deze parkeermogelijkheid wordt voor de autorijders ook een modern verkeergeleidingssysteem ontwikkeld zodat filevrij de meest gunstige route naar de garages kan worden gekozen.

Sinds deze maand kost openbaar parkeren op meer dan 20.000 plaatsen tussen Adenauerplatz en Wittembergplatz, tussen Wilhelmstrasse en Alexanderplatz alsmede in de Altstadt Spandau de Berlijner geld. Het tarief bedraagt twee DM per uur met uitzondering van de omgeving Kudamm/Tauenzienstrasse, tussen Knesebeckstrasse en Wittembergplatz, op de Hardenbergplatz en rondom Alexanderplatz, waar vier DM per uur wordt gerekend.

In West-Berlijn zijn er momenteel 22 parkeergarages met een capaciteit van eveneens 20.000 plaatsen. Het tarief bedraagt 1,50 DM per uur. In de buurt van de Alexanderplatz zijn 13 parkeergarages.

Reageer op dit artikel