nieuws

Heijmans bouwt tweede Stichtse brug

bouwbreed Premium

Heijmans Beton- en Waterbouw heeft de opdracht verworven voor de bouw van de tweede Stichtse brug, de nieuwe oeververbinding over het Gooimeer in de A27 tussen Hilversum en Almere. De aanneemsom van het werk bedraagt bijna f. 20 miljoen. De bouw zal eind 1997 voltooid zijn.

De tweede Stichtse brug krijgt een overspanning van ongeveer 320 m en wordt gerealiseerd volgens de methode van ‘vrije voorbouw’. Deze methode is door Heijmans ook toegepast bij de aanleg van de tuibrug over de Waal bij Zaltbommel.

Als eerste grote brug in Nederland zal de tweede Stichtse brug worden uitgevoerd in hogesterktebeton. Door toepassing van deze betonsoort ke de constructieve dimensies van het bouwwerk aanzienlijk worden gereduceerd.

Reageer op dit artikel