nieuws

Heerlense LTS krijgt woonfunctie

bouwbreed

Projectontwikkelaar Suyderland heeft grootse plannen in Heerlen. De monumentale LTS aan het Charles Hessleplein zal worden verbouwd tot 100 appartementen; de twee gymzalen naast de school worden gesaneerd. Hier komen twee villa’s met nog eens 40 appartementen. Suyderland heeft ook twee aanpalende panden gekocht die zullen worden gesloopt om plaats te maken voor 160 appartementen. Verwacht wordt dat de bouw hiervan in oktober kan aanvangen.

Het LTS-gebouw komt in september aanstaande vrij. Het Herle-college verlaat dan als laatste het gebouw. Deze scholengemeenschap, die nu nog op zes locaties gevestigd is, wordt straks gehuisvest in twee gebouwen aan de Heldevierlaan die worden verbouwd en uitgebreid. Investeringkosten: f. 8 miljoen.

Suyderland heeft tevens plannen voor de bouw van een torenflat (80 appartementen) aan de Schandelermolenweg in de vorm van een paperclip. Tachtig huurappartementen, in vier verdiepingen worden begin 1996 gerealiseerd aan de Schimmelpenninckstraat, waarvoor dit najaar twee voormalige schoolgebouwen moeten wijken.

Reageer op dit artikel