nieuws

Greenpeace krijgt schadeclaim voor beschadigen van schoorsteenpijp

bouwbreed

Milieuorganisatie Greenpeace heeft gisteren een eis tot schadevergoeding van f. 2 miljoen ontvangen van energieproduktiebedrijf Una voor het beschadigen van de ruim 180 meter hoge schoorsteenpijp van de Hemwegcentrale in Amsterdam. Volgens een woordvoerster van het energiebedrijf moet de hele pijp in de steigers om de leuzen die Greenpeace er maandag op schilderde, weg te halen. Verder boorden de actievoerders gaten in de pijp, die nodig waren voor de klimwerkzaamheden.

Una baseert het miljoenenbedrag op berekeningen van collegabedrijven die al vaker te maken hadden met dergelijke schilderklussen. Greenpeace beraadt zich nog op de eis. Volgens een woordvoerder is het nog te voorbarig om te reageren. Vooralsnog betaalt de milieuorganistie niet. Eerst wordt nagegaan of de eis terecht is, aldus Greenpeace.

Reageer op dit artikel