nieuws

Gedragsregels van notarissen openbaar

bouwbreed Premium

“De notaris onthoudt zich van handel en actieve belegging in onroerend goed zowel direct als indirect en zowel zakelijk als prive.” Aldus regel 9 van de beroeps en gedragsregels van de notaris.

Met als doel informatie te geven over de inhoud van notarisdiensten heeft de Koninklijke Notariele Broederschap (KNB) de door de vereniging vastgestelde beroeps- en gedragsregels openbaar gemaakt. In een handzame brochure staan de in totaal 34 regels, waar een notaris zich aan moet houden, vermeld. Omdat de KNB er van uit gaat dat een leek op het gebied van het notariele vlak niets van de echte regels snapt, is er voor de duidelijkheid onder iedere regel een verklarende tekst geplaatst.

De brochure over de beroeps- en gedragsregels is bij iedere notaris verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel