nieuws

Frieslands grootste kerk zou in Drachten moeten verrijzen

bouwbreed Premium

De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten heeft concrete plannen voor een nieuw kerkgebouw dat ook als multifunctioneel centrum kan fungeren. Het gebedshuis kan 2000 bezoekers herbergen en zou daarmee de grootste van Friesland worden. Aanleiding voor de uitbreidingsplannen is de snelle groei van de kerkgemeenschap.

Voor de bouw van het gebedshuis moet eerst het schoolgebouw van het vrijgemaakte Gomarius College in Drachten worden aangekocht. Voor dat gebouw wordt en amfi-theaterachtig centrum gerealiseerd, waarvoor reeds bouwtekeningen liggen. De gemeente Smallingerland buigt zich op dit moment over de plannen en komt eind deze maand met een beoordeling.

Het kerkgebouw/multifunctioneel centrum omvat circa 2000 m2 en heeft een maximale hoogte van 12 meter.

De huidige Bethelkerk wordt gehandhaafd en zal worden gebruikt voor andere activiteiten. Hoeveel geld er met de nieuwbouw is gemoeid is onbekend. Streven is om de nieuwe kerk over een paar jaar te bouwen.

Reageer op dit artikel