nieuws

Friese oude gevel blijft gespaard

bouwbreed

Bouwbedrijven De Lang BV te Leeuwarden en Barten BV uit Driebergen werken gezamenlijk aan de nieuwbouw van C en A Leeuwarden. Alleen de monumentale voorgevel uit het begin van de vorige eeuw en het voormalige woonhuis blijven staan.

In het voorhuis komen – op de bovenste drie bouwlagen – vier nieuwe woningen. Op de verdieping aan de achterzijde komen op de verdieping diverse dienstruimten. De hele begane grond (1700 m2) wordt winkelruimte. De verbouwing wordt uitgevoerd naar een ontwerp van D en T van Manen BV te Noordwijk, waarbij het Haagse Raadgevend Ingenieursburo Huydts BV de constructies verzorgt. Van der Wal Joure verricht de sloopwerkzaamheden. Met de realisatie is – 3,5 miljoen aan bouwkosten gemoeid. De oplevering is volgend voorjaar.

Reageer op dit artikel