nieuws

Emu Interlock slijtmes- en baktandsysteem

bouwbreed

Een van de Nederlandse ondernemingen die het heeft aangedurfd zich op de komende Bauma tussen zoveel machinegeweld te wagen is Van Dalfsen BV uit Genemuiden. Je moet van goede huize komen wil je onder dit enorme aanbod van machines, werktuigen en installaties en de vaak indrukwekkende buitenlandse concurrentie niet volledig worden ondergesneeuwd. Van Dalfsen is echter overtuigd van eigen ke en meent met de in Munchen getoonde ontwikkelingen een aantal interessante produkten aan te reiken.

Van Dalfsen werd een begrip op het gebied van de hydraulisch rende zeeftrommel maar de producent heeft meer in huis. Naast dit bijzondere aanbouwwerktuig zullen ook hulpstukken als roterende sloop-sorteergrijpers, snelwisselsystemen en speciaal afzonderlijk monteerbaar bakmessysteem gedemonstreerd worden.

Behalve de al langer bekende Rotar Cleaner voor montage aan de shovel brengt Van Dalfsen in Munchen ook de HEX-serie roterende zeeftrommel, die is geconstrueerd voor montage op de hydraulische dieplepel. Deze serie kent een viertal typen met bakinhouden van 350 tot 1450 liter geschikt voor gebruik aan dragermachines met een eigen massa van 8 tot 42 ton. In het bijzonder bij de aanleg van pijpleidingen, waarvoor in het algemeen weinig door puin vervuilde grond kan worden verwerkt, kan deze Rotar Cleaner goede diensten bewijzen. Een snelwisselinrichting die op deze werktuigen leverbaar is maakt een snelle uitwisseling mogelijk van zeefbak tegen graafbak.

Van 8-38 ton

Eveneens bedoeld voor gebruik aan de hydraulische graafmachine is de RSG serie roterende sloop-sortiergrijpers. Van Dalfsen heeft naar men zegt het nut van dit multifunctionele werktuig ,dat op elke bouwplaats is te gebruiken, niet onderschat en heeft om die reden een serie van acht verschillende typen ontwikkeld. Voor elke dragermachine tussen de 8 tot 38 ton is er in deze lijn wel een passende grijper te vinden. Ook hier is weer een snelwisselinrichting beschikbaar.

Een derde interessante produktenlijn voor Van Dalfsen vormt het van oorsprong Australische EMU Interlock slijtmessensysteem. Met behulp van een hier gebruikt bijzonder geconstrueerd tandmeselement is een veelheid aan tand- en bakmes configuraties te creeren, toegesneden op gebruik aan uiteenlopende grondverzetmachines zoals graafmachine, dozer, scraper en shovel. De afzonderlijke elementen zijn omkeerbaar en worden met behulp van een zwaluwstaartverbinding onderling tot complete bakmessen gemonteerd. Dit zgn. interlock bevestigingssysteem biedt naast een groot montagegemak ook een universele gebruiksmogelijkheid.

Reageer op dit artikel