nieuws

Eerste kunststofvloer machinaal aangebracht

bouwbreed Premium

Hulshof Bouwchemie BV uit Deventer heeft in Delft voor het eerst in Nederland een kunststof bedrijfsvloer machinaal aangebracht. De applicatiemachine, waarvan er sinds een jaar negen in Europa in bedrijf zijn, is gehuurd van het bedrijf Hilti Bauchemie GmbH uit Russelheim, de fabrikant van het toegepaste systeem Concretin.

De machine, de K200, kan per dag circa 8000 vierkante meter vloer aanbrengen en is zowel geschikt voor systemen op epoxy- als op polyurethaanbasis. Ter vergelijking: met de hand kan in een dag zo’n 400 vierkante meter worden aangebracht.

Twee dagen

De nieuwe hal van Gamma Bouwmarkt in Delft is 4200 vierkante meter groot; de ondergrond bestaat uit asfalt. Na het aanbrengen van de eerste laag van de oplosmiddelvrije, elastische epoxy/polyurethaancombinatie, is de volgende dag de 0,8 millimeter dikke afwerklaag aangebracht, zodat in twee dagen de hele vloer gereed was. Naast de machinist waren daar vier man mee bezig.

Aan de achterzijde van de machine ke diverse hulpmiddelen worden aangebracht, zodat hij kan worden gebruikt voor rol-, giet- en schraapvloeren. De maximaal aan te brengen vloerdikte bedraagt 5 millimeter.

Egaler

In vergelijking met de traditionele methoden biedt de nieuwe applicatiemethode behalve de tijdwinst het voordeel van een egalere vloer van een constantere kwaliteit.

Volgens Hulshof is de machine geschikt voor poen vanaf 3000 vierkante meter en vooral bestemd voor bedrijfsvloeren en parkeergarages.

In totaal is inmiddels in Europa ongeveer 500.000 vierkante meter vloer gelegd met de K200-machines.

De K200 applicatiemachine.

Reageer op dit artikel