nieuws

DSM Resins wil alliantie met Mitras Kunststoffe

bouwbreed

DSM Resins, de harsendivisie van DSM, en het Duitse Mitras Kunststoffe onderzoeken de mogelijkheid van samenwerking. De twee overwegen onder meer een joint venture op het gebied van het mengen van harsen en het persen van deze mengsels in vormdelen voor de transport- en de bouw- en constructiesector. De ondernemingen denken in juli meer te ke meedelen, aldus een woordvoerder van DSM woensdag.

Bij de mogelijke samenwerking zijn 970 werknemers van DSM betrokken en ruim 1000 van Mitras. Of de plannen uiteindelijk tot vermindering van het aantal banen leiden, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Mitras is in Duitsland gevestigd in Weiden, zo’n 50 kilometer ten oosten van Neurenberg, tegen de Tsjechische grens aan. DSM produceert ook in Duitsland, in Rastatt (circa 30 kilometer onder Karlsruhe).

De samenwerking moet onder meer leiden tot een verbetering van de technologische ontwikkeling in het produktieproces en tot verdere investeringen. De omzetten van Mitras en DSM Resins ontlopen elkaar niet veel. Mitras is goed voor jaarlijks DM 200 miljoen en DSM Resins voor f. 200 miljoen.

Mitras is vooral sterk in het mengen en het persen in vormdelen van de harsbasisprodukten, DSM Resins is gespecialiseerd in de produktie van harsen, zowel voor verven, inkten en lijmen, als voor kunststoffen. DSM Resins mengt zijn basisharsen tot vezelversterkte polyesters.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels