nieuws

Commissie KAN kiest vooorzitter

bouwbreed

Mr. G.J. Jansen uit Voorhout, directeur-generaal openbaar bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, is voorgedragen als voorzitter voor het regionaal openbaar lichaam Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN). Dat heeft de vertrouwenscommissie van het KAN bekendgemaakt.

Het algemeen bestuur beslist op 20 april over de voordracht. Jansen houdt zich bij het ministerie vooral bezig met grote-stedenbeleid, de wet gemeenschappelijke regelingen, gemeentelijke herindeling en minderhedenbeleid. Hij is vice-voorzitter van de bestuurscommissie regio Rotterdam en lid van de stuurgroep provincie Amsterdam. In totaal meldden zich 44 kandidaten voor de functie van voorzitter KAN.

De vertrouwenscommissie heeft Jansen unaniem voorgedragen. Het Knooppunt Arnhem-Nijmegen is een van de grote-stadsgebieden waar in de toekomst wellicht een mini-provincie wordt gevormd.

Reageer op dit artikel