nieuws

Cobouw houdt ‘infodag’ over afvalhout

bouwbreed

Op dinsdag 16 mei houdt het dagblad Cobouw in samenwerking met KPO (bureau voor produktontwikkeling) een ‘infodag Afvalhout’. Deze dag vindt plaats in het Carlton President Hotel te Maarssen. De aanleiding voor deze dag is het aanstaande stortverbod op afvalhout dat per 1 januari 1996 van kracht wordt. Behalve dat wordt stilgestaan bij dit stortverbod wordt ook uitgebreid aandacht geschonken aan veelbelovende technologieen.

De Texolite-techniek, waarbij hout wordt verwerkt tot ‘houtbetonplaten’ is in volle gang. Interessant is verder dat hout ook wordt verwerkt tot ‘Ecoblokken’, geschikt voor open haarden en houtkachels. Veelbelovend zijn de Platotechniek waarbij zachthout wordt gekookt tot hardhout, het houtsubstraat voor de glastuinbouw en houtwol als isolatiemateriaal alsmede de houtvormperstechniek, voornamelijk gebruikt voor de interieur- en meubelbranche. Een nieuwe ontwikkeling betreft de ‘Houtkunststof’, waarbij houtmeel en houtvezels worden vermengd met kunststofafval, vervolgens verwerkt tot granulaat waarna door extrusie nieuwe produkten worden verkregen. Aan de info-dag wordt tevens meegewerkt door het Ministerie van VROM.

Nadere informatie: telefoon 070-3045700 en fax 070-3045807.

Reageer op dit artikel