nieuws

Boomband van gevlochten kokos verdwijnt vanzelf

bouwbreed

Na een jaar of vier kan een boom op eigen kracht overeind blijven. Tot die tijd heeft hij steun nodig van boompalen en -band. Een boomband van gevlochten kokosvezels hoeft dan echter niet te worden verwijderd, want hij verdwijnt vanzelf. Kokos is immers een natuurlijk, afbreekbaar materiaal. Volgens ArborTrade Holland te Huizen is een ArborSafe boomband van kokosvezels bovendien goedkoper in het gebruik dan andere boombindmaterialen. Bomen met een band van kokos hoeven niet te worden gecontroleerd op afknellen, want de vezels ke de stam niet beschadigen.

In Duitsland worden boombanden van kokos reeds op grote schaal gebruikt, volgens een toelichting van ArborTrade. Het produkt is door een tuinbouwproefstation te Kassel als enige van elf bindmaterialen ‘zeer goed’ bevonden. Boombanden van gevlochten kokos worden niet alleen milieuvriendelijk, maar ook ‘boomvriendelijk’ genoemd.

ArborSafe is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, voor bomen met een dunne of dikkere stam. Het is eenvoudig te verwerken en met een snoeischaar te knippen. De band wordt met twee grote krammen aan de boompalen bevestigd. Uiteraard beveelt ArborTrade aan gebruik te maken van onbehandelde houten palen.

Reageer op dit artikel