nieuws

Berlijns pretpark op terrein munitiedepot

bouwbreed

Niets staat de aanleg van een pretpark in Berlijn meer in de weg. De Bausenat heeft een desbetreffend besluit genomen. Volgens Stadtentwicklungssenator Volker Hassemer (CDU) wordt dit park even groot als het Prater in Wenen of Tivoli in Kopenhagen en zal dagelijks 120.000 bezoekers ke ontvangen.

Het pretpark komt op het terrein van het voormalig 20 ha grote munitiedepot van het Franse bezettingsleger en krijgt een netto-oppervlakte van 7,5 ha.

Met de sloop van een aantal bunkers moet nog dit jaar begonnen worden. Het terrein is dan in 1996 reeds provisorisch beschikbaar. De 200 Berlijnse kermisexploitanten met hun 1500 personeelsleden staan te trappelen om hun attracties te ke opstellen. Dit temeer daar volgend jaar drie kermisterreinen verdwijnen. De totale kosten voor de sloop van 42 bunkers en de aanleg van infrastructuur wordt geschat op 20 miljoen DM.

Reageer op dit artikel