nieuws

Bedrijventerrein moet parkachtige structuur houden

bouwbreed

Het toekomstige 100 ha groot internationaal grensoverschrijdend bedrijventerrein Heerlen-Aken, moet na realisering de parkachtige structuur behouden die het gebied nu heeft. Op Duits grondgebied liggen 60 ha en op Nederlands gebied 40 ha. De drie internationale adviesbureaus HPP Hentrich-Petschnigg en Partners KG Dusseldorf, Aukett Associates, Planning und Urban Design, Londen en Kuiper Compagnons, Bureau voor Ruimtelijke Ordening en Architectuur BV komen tot die conclusie.

De bureaus verschillen van mening over de inrichting van het gebied. De verwachting is dat de conceptplannen op korte termijn in de gemeentelijke adviescommissies aan de orde worden gesteld en in december 1995 in de gemeenteraden van Aken en Heerlen behandeld wordt en dat in februari/maart 1996 het opstellen van een definitief ontwikkelingsplan gestalte krijgt. Het bedrijventerrein moet straks aan 12.500 mensen werkgelegenheid bieden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels