nieuws

Amerikanen stappen uit Amsterdams bioscoopplan

bouwbreed Premium

De Amerikaanse filmmaatschappij Warner Bros heeft zich teruggetrokken uit de plannen voor een bioscoopcomplex op het Amsterdamse Haarlemmerplein. The Movies, het bioscoopbedrijf dat de plannen heeft ontwikkeld, spant tegen Warner Bros een kort geding aan om de maatschappij aan haar contract te houden.

Lukt dat niet, dan legt The Movies een miljoenenclaim aan schadevergoeding op tafel, aldus filmproducent Matthijs van Heijningen, mede-eigenaar van The Movies.

Tot nu toe heeft zijn bedrijf volgens hem al acht a negen ton in de voorbereiding gestoken. Eind dit jaar moest met de bouw worden begonnen.

Het bioscoopcomplex zou deel gaan uitmaken van een groter geheel met woningen en winkels, waarvoor architect Sjoerd Soeters het ontwerp heeft gemaakt. Midden vorig jaar zijn de contracten daarvoor getekend en heeft ook Warner Bros zijn handtekening gezet. Begin dit jaar al heeft de Amerikaanse maatschappij laten weten geen trek meer te hebben in het po.

Het kort geding dient op 12 april voor de president van de rechtbank in Amsterdam.

Reageer op dit artikel