nieuws

Zwolle legt 100 hectare bos aan

bouwbreed

In Zwolle wordt 100 hectare bos aangelegd. Dit gebeurt aan de zuidoostkant van de stad. “Deze bosaanleg is onderdeel van het po Zwolle Beter met Bos en Recreatie, waartoe de gemeente eind 1994 heeft besloten”, aldus een toelichting van de gemeente. De eerste bomen zijn onlangs geplant.

De stichting Face, die zich sterk maakt voor wereldwijde aanplant van bossen betaalt f. 778.000 bij de aanleg van het bos. Maar ook de gemeente en het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij betaalt er aan mee. “Het rijk wil de komende 25 jaar 75.000 hectare nieuw bos tot stand brengen. Het bos bij Zwolle past in dit nationale bosuitbreidingsprogramma”, aldus de gemeente Zwolle. Eerder werd in Assen, Leeuwarden en Groningen een begin gemaakt met het aanleggen van bossen.

Reageer op dit artikel