nieuws

Ziekenfonds gaat werken met Sofinummer

bouwbreed

Het sociaal-fiscaal nummer moet nog dit jaar worden ingevoerd in de administraties van ziekenfondsen. Op die manier is het mogelijk de gegevens van uitkeringsinstanties te vergelijken met gegevens van ziekenfondsen. Minister Borst van Volksgezondheid heeft een wetsvoorstel daarover naar de Tweede Kamer gestuurd.

De wet is vooral bedoeld om misbruik en oneigenlijk gebruik van belastingen, sociale zekerheid en subsidies tegen te gaan. Met behulp van het sofinummer is het mogelijk op een eenvoudige manier de gegevens bij verschillende organisaties over een en dezelfde persoon te achterhalen. De gegevens van fondsverzekerden zijn aantrekkelijk voor uitkeringsinstanties die willen nagaan of iemand, zonder dat op te geven, in loondienst is.

Reageer op dit artikel