nieuws

###XAS 36 compressor op maat

bouwbreed

In aanvulling op de XAS 32 komt Atlas Copco nu met de XAS 36. Ook deze nieuwe transportabele compressor is modulair van opbouw en kan door diverse opties aan de gebruikswensen van de klant worden aangepast.

Zo kan de XAS 36 worden geleverd op twee verschillende onderstellen naar keuze en men kan beschikken over verschillende typen trekbomen. De XAS 36 is ook geschikt voor stationaire opstelling zonder onderstel. Door het losdraaien van enkele bouten is de compressor van zijn onderstel te verwijderen. Zonder onderstel kan de compressor tevens worden voorzien van een trolley zodat hij bij lokaal gebruik toch gemakkelijk verplaatsbaar blijft. Andere opties zijn een in te bouwen smeertoestel, wielblokken en uitvoeringen in eigen (bedrijfs)kleuren. De XAS 36 heeft een capaciteit van 35 liter/sec. (2,1 m3/min.) bij een werkdruk van zeven bar.

De compressor wordt aangedreven door een Yanmar drie cilinder watergekoelde dieselmotor. Deze motor heeft een lage emissiewaarde waarmee royaal voldaan wordt aan de geldende milieuwetgeving. Ook het lage geluidsniveau voldoet aan de huidige regelgeving, met name de 84/533 EC-normen.

Transport

Bij transport naar de werkplek is de compressor eenvoudig achter een auto te vervoeren. Hij is daartoe voorzien van de nodige accessoires voor verkeerssignalering. Aangezien het eigen gewicht nog onder de 500 kg blijft, is een apart remsysteem niet wettelijk vereist. Indien de compressor zonder onderstel ingezet wordt kan deze eenvoudig verplaatst worden met behulp van een vorkheftruck of palletwagen die dan gebruik ke maken van de sleuven waarin het onderstel gemonteerd wordt.

De compressor XAS 36 van Atlas Copco te Zwijndrecht is door zijn modulaire opbouw geschikt om in tal van uitvoeringen geleverd te worden.

Reageer op dit artikel