nieuws

Voerendaal pakt centrum aan

bouwbreed

De gemeenteraad van Voerendaal heeft groen licht gegeven voor een face-lift van de kern Voerendaal. Voor de uitvoering van het plan heeft de gemeente een contract gesloten met de private partner Projectontwikkelaar Amstelland Vastgoed in Eindhoven.

Het totale bouwplan omvat de aanleg van een autovrije passage tussen het Kerkplein en de Looierstraat. Aan de passage komen 2000 m2 nieuwe winkels. Daarnaast is de bouw van 99 woningen in het kernplan opgenomen: 66 appartementen en 33 grondgebonden woningen. Voerendaal bouwt voor eigen rekening een multifunctioneel gemeenschapshuis en bibliotheek. De bedoeling is dat beide poen in de bouwstroom van Amstelland meelopen. Architectenbureau AGS Heerlen heeft, in opdracht van Voerendaal, een stedebouwkundig plan ontwikkeld dat bindend is voor Amstelland Vastgoed. Architectenbureau Hoebens en de Wit uit Maastricht stelde aan de hand hiervan een architectuurvisie samen. Met de realisering van het totale po is f. 35 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels