nieuws

Vakdag over ‘Kantoor van de duurzame Toekomst’

bouwbreed

Op 13 april vindt een thema-vakdag plaats bij VIBA Expo in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Er worden dan vier lezingen gehouden over het ‘Kantoor van de duurzame toekomst’.

VIBA Expo noemt zichzelf het ‘nationaal trefpunt voor milieu- en mensbewust bouwen, wonen en werken’. Het is een initiatief van de Vereniging Integrale Bio-ecologische Architectuur te ‘s-Hertogenbosch. VIBA Expo houdt een permanente expositie van milieu- en mensvriendelijke bouwmaterialen en -produkten.

Tijdens de thema-vakdag op 13 april zijn er medewerkers van alle exposerende bedrijven aanwezig. De bezoekers ke dus direct antwoord krijgen op hun vragen over mens- en milieuvriendelijk bouwen. Dat kan gaan over de toepassing van bepaalde produkten en materialen, maar ook over het ontwerpen, plannen en uitvoeren. De VIBA kan de weg wijzen naar deskundigen op alle mogelijke gebieden die te maken hebben met bouwen, wonen en werken.

De VIBA thema-vakdag is de vierde in een reeks van vijf. Tijdens de vakdagen worden lezingen gegeven over aspecten van mens- en milieuvriendelijk bouwen. Het onderwerp van die lezingen is ditmaal ‘Duurzame Technologische Ontwikkeling’ (DTO).

In opdracht van een werkgroep van meerdere ministeries hebben vier architecten een ontwerp gemaakt van een kantoorgebouw, zoals dat volgens hen in de toekomst zou ke zijn. Daarbij staat uiteraard de mens- en milieuvriendelijkheid centraal.

Architecten

De vier architecten zijn M. Tombal van Mecanoo Architecten, R. Pijnenborgh van Archiservice, M. de Man van Kristinsson en L. Kroll van Atelier d’Urbanisme. Elk van deze architecten geeft een visie op het ‘Kantoor van de duurzame Toekomst’. In het kantoor van Pijnenborgh bijvoorbeeld (het ‘Burotel 2044’) kan zowel gewerkt als overnacht worden. De lezingen vinden plaats tussen 10.45 en 15.00 uur, de expositie is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Inlichtingen over de thema-vakdag zijn te verkrijgen bij E. Borgstein van VIBA Expo te ‘s-Hertogenbosch, tel. 073-216943.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels