nieuws

Twijfels over aanleg bedrijvenpark bij Drachten

bouwbreed Premium

De aanleg van een bedrijvenpark aan de A7 Drachten-Groningen en de weg Drachten-Emmen bedragen in totaal f. 62 miljoen. Dat hebben de betrokken gemeenten Smallingerland en Opsterland vastgesteld. Voor het tachtig hectare grote bedrijventerrein moeten onder andere een aantal wegen en kruispunten rond Drachten drastisch worden aangepast.

Onderzoekers van de wetenschapswinkel in Groningen hebben inmiddels geconcludeerd dat het park een utopie is. Het feit dat er nog 700 hectare bedrijfsterrein in Friesland beschikbaar is, er slechts 55 hectare per jaar wordt verkocht en het bedrijvenpark Drachten niks nieuws toevoegt, leidt tot de conclusie dat de verwachte 3000 nieuwe banen bij lange na niet gehaald worden.

De planning is dat nog dit jaar met de aanleg kan worden begonnen. De verschillende aanbestedingen moeten nog plaats vinden.

Reageer op dit artikel